ГоловнаПолітика

Тимошенко повторно попросила повернути її в колонію

На думку адвоката, екс-прем'єра зобов'язані повернути.

Тимошенко повторно попросила повернути її в колонію
Фото: 062.ua

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася з повторною заявою з проханням повернути її з ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові в Качанівську виправну колонію.

Про це на брифінгу перед харківською лікарнею повідомив журналістів адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк.

"Сьогодні Юлія Володимирівна повторно звернулася із заявою до головного лікаря лікарні і до начальника колонії з заявою, щоб її все-таки перевели в колонію, тому що в тих умовах, в яких вона зараз перебуває, неможливо лікуватися", - сказав Плахотнюк.

Як зазначив Плахотнюк, Тимошенко наполягає, що лікуватися в нинішніх умовах в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" неможливо.

До заяви також додаються висновки лікарів німецької клініки "Шаріте", що підтверджують позицію екс-прем'єра.

"Таким чином, українська тюремна адміністрація підтвердила висловлені ще в березні 2012 року побоювання лікарів "Шаріте", що в таких умовах, які є несумісними, в тому числі з принципами Комітету протидії тортурам, успішне лікування пацієнтки неможливо", - процитував лист голови правління клініки "Шаріте" Карла Макса Айнхойпля Плахотнюк.

Новим шоу від Юлії Тимошенко стане повторне оголошення про голодування, адже минулого разу такий політичних крок приніс їй свої дивіденди.

— Валерій Бондик, депутат від Партії регіонів

На думку адвоката, подальше перебування Тимошенко в харківській лікарні "буде нічим іншим, як продовженням насильницького утримання її тут".

Також адвокат зазначив, що пенітенціарна служба зобов'язана повернути Тимошенко в Качанівську колонію.

Нагадаємо, 19 жовтня Тимошенко звернулася із заявами до начальника Качанівської виправної колонії та головного лікаря харківської лікарні №5 з вимогою припинити її лікування та перевезти в тюремну камеру.

Екс-прем'єр вважає неможливим продовжувати лікування під постійним наглядом прихованих відеокамер, записи з яких оприлюднені в Інтернеті.

Об'єднана опозиція звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки з проханням порушити кримінальну справу за фактом незаконного відеоспостереження за колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і поширення цих записів в Інтернеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram