ГоловнаПолітика

Не всі українські чемпіони світу з боксу проголосують за Кличка

Чемпіон від Донецького краю виявився єдиним, хто не захотів говорити про вибори.

Не всі українські чемпіони світу з боксу проголосують за Кличка
Фото: vkurse.ua

Вибори до парламенту вже в неділю, а партія "УДАР" є одним із фаворитів. При цьому далеко не всі знамениті українські боксери, які прекрасно знають Віталія Кличка, віддадуть свій голос за його політичну силу.

Проте Сергій Дзінзірук, який свого часу разом із братами Кличками виступав за німецьку промоутерську компанію Universum Box Promotion (UBP), збирається голосувати таки за Кличка.

"Радше за все, за нього. І тому що спортсмен, і тому що добре його знаю, і тому що інших не бачу", - говорить Дзінзірук, який лише в 38-му бою зазнав першої поразки на профі-рингу.

"За Віталія особисто я не агітував. Я після того, як два роки тому повністю пройшов вибори до місцевої ради і побачив, що це таке зсередини, став аполітичним. Я спорт у Броварах розвиваю", - додає Сергій.

Іще один гамбурзький (саме там розміщувався офіс UBP) "однокашник" Кличка-старшого - Володимир Сидоренко - голосувати буде не тільки за покликом серця, але і дотримуючись дисципліни. "Я нині є віце-президентом Федерації боксу Києва. У нас один віце-президент балотується по мажоритарці, але не від Кличка, а ось другий іде в парламент у списку "УДАРу". Ну, ви вже розумієте, за кого і чому я голосуватиму", - каже екс-чемпіон світу у вазі до 53,5 кг.

А от львів'янин Андрій Котельник вибирає свободу - в буквальному сенсі. Наше свідомо розмите запитання "Ви будете голосувати за Кличка чи за своїх?" аніскільки не збентежило Андрія, він у такт відповів: "За своїх, за "Свободу".

Броварчанин Юрій Нужненко, який деякий час боксував за промоутерську компанію братів Кличків K2 Promotions, від прямої відповіді на запитання ухиляється: "А це комерційна таємниця. Я налаштовуюся, вирішую наразі, за кого проголосувати".

Натомість екс-чемпіон світу на уточнююче запитання, чи завершив він кар'єру боксера, відповідає: "Так, завершив. Не взяв мене Віталік до себе..."

А відзначився, як це часто буває, Донецьк. Один із керівників екс-чемпіона світу В'ячеслава Сенченка (виступає за донецьку Union Boxing Promotion) особисто передзвонив і сказав, що боксер на задану тему розмовляти не буде. Хоча львів'янин Котельник був упевнений, що в Донецьку проголосують за Партію регіонів.

Додамо, що олімпійський чемпіон і чемпіон світу серед любителів Олександр Усик після зйомок у рекламі зайнявся і рекламою політичною - агітував за секретаря Київради Галину Герегу, яка балотується в нардепи по мажоритарному округу в Києві. Це при тому, що Усик тривалий час прожив у Сімферополі, а нещодавно став почесним мешканцем цього міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram