ГоловнаПолітика

Блер: Доля України вирішуватиметься не на футбольному полі

Екс-прем'єр-міністр Великобританії розповів, у чому майбутнє України.

Блер: Доля України вирішуватиметься не на футбольному полі
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер вважає, що майбутнє України - в Європейському Союзі.

Про це він сказав під час публічної лекції "Модернізація країн у ХХІ столітті" перед студентами і молоддю Дніпропетровська.

При цьому він вважає, що офіційному Києву слід провести підготовчу роботу в цьому напрямі.

"ЄС повинен простягнути руку Україні, адже майбутнє України справді знаходиться в ЄС... Україна мусить провести підготовчу роботу та вирішити, яким чином має функціонувати громадянське суспільство, як його потрібно гармонійно реформувати, щоб воно відповідало вимогам Євросоюзу", - заявив Тоні Блер.

На його думку, Україна повинна зміцнювати відносини як із Заходом, так і зі Сходом.

"Перспектива ЄС важлива для України, доля України вирішуватиметься не на футбольному полі, а в Раді Європи. Я вірю, що для вас стосунки важливі і там, і там. Це збільшить вашу силу, перспектива в ЄС дуже важлива для вас", - зазначив екс-прем'єр.

Блер сказав, що в України повинні бути сильні відносини на півдні, зокрема з Туреччиною, і на Близькому сході: "Було б правильно, якби всі союзи було збережено".

Нагадаємо, що сьогодні екс-прем'єр Великобританії Тоні Блер побував із візитом у Дніпропетровську, де зустрівся з керівництвом області, побував на нещодавно відкритому заводі "Інтерпайп Сталь", а також виступив із публічною лекцією перед студентами дніпропетровських вузів на тему "Модернізація країн у ХХІ столітті".

Нагадаємо, колишній глава уряду Великобританії Тоні Блер не відкидає загрози виходу Об'єднаного Королівства зі складу Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram