ГоловнаПолітика

Мірошниченко відмовився голосувати в Раді лише за себе

Представник Президента в парламенті боїться обдурити громадськість.

Мірошниченко відмовився голосувати в Раді лише за себе
Фото: newsmarket.com.ua

Представник Президента в парламенті, нардеп від Партії регіонів Юрій Мірошниченко відмовився публічно поставити підпис під зобов'язанням голосувати персонально в новому парламенті.

Це сталося під час заключного форуму руху "Чесно", повідомляє "Тиждень.ua".

"Я не можу взяти на себе такі персональні зобов'язання. Я боюся обдурити", - сказав Мірошниченко.

Він додав, що "Конституція вимагає голосувати персонально незалежно від підписів".

Мірошниченко також виступив проти запровадження кримінальної відповідальності за неперсональне голосування. "Я не хотів би, щоб коли заходить про політику, застосовувалися норми Кримінального кодексу. Я не вважаю прийнятним голосувати за інших, але ми не повинні відкривати цю скриньку Пандори і замінювати політичну відповідальність на кримінальну", - додав Мірошниченко.

Присутні на форумі кандидати в нардепи Віктор Пинзеник, Олександра Кужель і Микола Княжицький поставили підписи під таким зобов'язанням.

Під час форуму також було презентовано останні результати дослідження "Чесно" після врахування апеляцій кандидатів.

Зокрема, в списку Партії регіонів - 107 порушників критеріїв "Чесно" зі 120 проаналізованих кандидатів; у списку "Батьківщини" - 88 порушників зі 120; у списку "УДАРу" - 18 порушників із 70; у списку Компартії - 24 порушники із 70; у списку "Свободи "- 9 порушників із 25.

У мажоритарних округах: у Партії регіонів - 151 порушник із 207 проаналізованих; у "Батьківщині" - 66 порушників зі 176; в "УДАРі" - 42 порушники зі 189; у КПУ - 40 порушників з 222; у "Свободі" - 13 порушників із 33.

Нагадаємо, Конституція містить пряму заборону на голосування депутата замість свого колеги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram