ГоловнаПолітика

Кармазін: ситуація з Развозжаєвим свідчить про порушення суверенітету України

Політик звинуватив СБУ в бездіяльності.

Кармазін: ситуація з Развозжаєвим свідчить про порушення суверенітету України
Фото: Макс Левин

Ситуація з викраденням російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва є екстраординарною і ставить під сумнів те, наскільки в Україні працює Конституція і захищено права громадян, які на законних підставах перебувають у країні.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив народний депутат від НУ-НС Юрій Кармазін.

Він ставить під сумнів доцільність кількості співробітників Служби безпеки України.

"Навіщо в Україні 45 тис. співробітників СБУ? Ця подія свідчить, що СБУ слід скоротити до 5 - максимум 10 тисяч осіб, оскільки зараз вона не виконує своїх функцій", - наголосив депутат.

Події останніх днів - це вже не просто репресії, це початок терору проти інакомислячих.

— Сергій Удальцов, лідер "Лівого фронту"

"На те, що сталося, має бути негайна реакція МВС, МЗС, прокуратури, але наразі офіційних заяв немає. А дії будь-якої іноземної спецслужби на території України є злочином. Тому має бути порушена кримінальна справа. В Україні є суди, які можуть ухвалити рішення щодо екстрадиції. Тим паче, що людина, яка на законній підставі перебуває в Україні, має гарантію недоторканності", - зазначає також Кармазін.

Окрім того, за його словами, організація акцій протесту - це не такий великий злочин, щоб через нього затримувати людину в іншій країні і насильницьки вивозити.

"З боку МЗС, уряду і прикордонних служб це серйозна бездіяльність. Ба більше, те, що сталося, затьмарює сьогоднішній візит Президента Віктора Януковича в Росію. На те, що трапилося, повинна бути і реакція російського президента Путіна. Оскільки сформована ситуація свідчить про порушення суверенітету України", - наголосив Кармазін.

Нагадаємо, помічника Пономарьова і соратника Удальцова 19 жовтня оголосили у федеральний розшук як фігуранта кримінальної справи про підготовку до організації масових заворушень, порушеної за матеріалами фільму НТВ "Анатомія протесту-2".

20 жовтня стало відомо про те, що Развозжаєва затримали на виході з будівлі Верховного комісаріату ООН у справах біженців у Києві, де він подав прохання про політичний притулок.

Уже вчора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєва повернули в Росію.

Сьогодні стало відомо, що Развозжаєв написав явку з повинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram