ГоловнаПолітика

Спостерігачі ПАРЄ перебуватимуть в Україні до 29 жовтня

Заплановані зустрічі з представниками партій, ЦВК і ЗМІ.

Спостерігачі ПАРЄ перебуватимуть в Україні до 29 жовтня

Наглядова місія Парламентської асамблеї Ради Європи відвідає 26-29 жовтня Україну для моніторингу виборів до Верховної Ради.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ.

В Україну приїде 41 спостерігач, очолюватиме місію ПАРЄ Андреас Гросс (Швейцарія).

Згідно з повідомленням, делегація ПАРЄ має намір спостерігати за проведенням парламентських виборів в Україні спільно зі спостерігачами від Парламентської Асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), Європейського парламенту, Парламентської асамблеї НАТО та Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Спостерігачі ПАРЄ мають намір зустрітися з представниками політичних партій, що беруть участь у виборах, Центральної виборчої комісії, а також міжнародної спільноти, громадянського суспільства та засобів масової інформації.

Як повідомляло агентство, раніше голова моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель відзначав, що мажоритарна система виборів сприяє використанню адміністративного ресурсу і маніпуляцій.

Вибори Ради призначені на 28 жовтня.

Вони проходитимуть за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів обираються за списками політичних партій (для проходження в Раду необхідно подолати бар'єр 5%), ще 225 - за мажоритарними округами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram