ГоловнаПолітика

Завтра в Москві буде підписано угоду щодо пересування Чорноморського флоту РФ в Україні

Україна стабільно зберігає позиції провідного торговельного партнера Росії на теренах СНД.

Завтра в Москві буде підписано угоду щодо пересування Чорноморського флоту РФ в Україні

У рамках візиту Президента України Віктора Януковича в Москву 22 жовтня буде підписано угоду, що регламентує пересування військових формувань Чорноморського флоту РФ територією України.

Про це йдеться в матеріалах прес-служби Кремля про зустріч Януковича з його російським колегою Володимиром Путіним.

Зазначено, що Україна стабільно зберігає позиції провідного торговельного партнера Росії на теренах СНД. Росія займає четверте місце серед усіх зарубіжних інвесторів в українську економіку (загальний обсяг російських інвестицій на липень ц. р. становить 3,6 млрд доларів). 2011-й став рекордним за обсягом взаємного товарообігу, що становив понад 50 млрд доларів, збільшившись порівняно з 2010 роком на 36%. У січні-серпні товарообіг становив близько 30 млрд доларів, знизившись на 9,5% порівнянні з аналогічним періодом 2011 року. З урахуванням цього сторони плаують розглянути питання, пов'язані із забезпеченням стійкої динаміки зростання економічної співпраці.

Також у Кремлі наголошують, що гарною підмогою в цьому контексті стало набуття чинності 20 вересня (після виконання ратифікаційних процедур Росією, Білоруссю та Україною) Угоди про зону вільної торгівлі в СНД. Серйозні перспективи може відкрити також активне залучення України до багатосторонніх інтеграційних об'єднань - Митного союзу, Єдиного економічного простору, Євразійського союзу.

Нагадаємо, президенти Росії і України Володимир Путін і Віктор Янукович у понеділок, 22 жовтня, планують обговорити розвиток економічних зв'язків між країнами, зокрема вирішити деякі аспекти так званої "газової теми".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram