ГоловнаПолітика

Янукович привітав кримчан із Днем Конституції АРК

Конституція Криму відзначає 14-річчя.

Янукович привітав кримчан із Днем Конституції АРК

Президент України Віктор Янукович привітав кримчан із нагоди Дня Конституції Автономної Республіки Крим.

Про це йдеться у вітанні, текст якого розміщено на сайті глави держави.

"Цей важливий документ став значним кроком у розвитку автономії, об'єднуючим фактором і регулятором життя всього багатонаціонального та поліконфесійного кримського співтовариства. Сучасний Крим - це один із регіонів пріоритетного розвитку, який упевнено реалізує свій економічний потенціал, модернізує інфраструктуру, будує культурні та соціальні об'єкти. У кожному досягненні й успіху автономії - щоденна наполеглива праця та віддана любов її мешканців, які заслуговують глибокої вдячності та поваги", - йдеться у привітанні.

Янукович побажав жителям Криму міцного здоров'я, довголіття, сімейного щастя і благополуччя.

Нагадаємо, сьогодні виповнюється 14 років із дня затвердження Конституції автономної республіки Крим.

Конституція автономної республіки Крим - нормативно-правовий акт, який визначає статус і повноваження автономної республіки Крим і діє згідно з Конституцією України.

Конституцію України затверджено на другій сесії Верховної ради автономної республіки Крим 21 жовтня 1998 року; чинна від 12 січня 1999 року. Керуючись інтересами кримчан, Верховна рада АРК, відповідно до Конституції України, Закону України від 10 лютого 1998 року "Про Верховну раду Автономної Республіки Крим", прийняла чинну Конституцію автономної республіки Крим.

Верховна Рада України надала чинності Конституції автономної республіки Крим, прийнявши Закон України "Про затвердження Конституції Автономної Республіки Крим" від 23 грудня того ж року, згідно з Конституцією України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram