ГоловнаПолітика

Янукович і Путін завтра обговорять "газову тему"

Президенти обговорять широке коло актуальних питань.

Янукович і Путін завтра обговорять "газову тему"

Президенти Росії та України Володимир Путін і Віктор Янукович у понеділок, 22 жовтня, планують обговорити розвиток економічних зв'язків між країнами, зокрема, вирішити деякі аспекти так званої "газової теми", а також обговорити прогрес у переговорах щодо Азово-Керченського врегулювання.

Про це повідомила прес-служба президента РФ.

Основну увагу на переговорах планують приділити обговоренню стану та перспектив розвитку економічних зв'язків у таких пріоритетних сферах, як енергетика, транспорт, космос, мирний атом - наголошено в релізі прес-служби, повідомляє РІА "Новости".

Так, незважаючи на низку розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів "газової теми" - таких як, зокрема, ціноутворення й обсяг газу, який закуповує Україна, - сторони продовжують вести планомірну роботу над формуванням правової бази, покликаної вивести взаємодію на цьому напрямку на більш високий рівень.

"Планують, що Путін і Янукович докладно обговорять можливості та перспективи вирішення цього завдання в світлі підготовки нового, повномасштабного договору про розширення співпраці в газовій сфері, а також виконання домовленості між "Газпромом" і "Нафтогазом України" про спільне освоєння структури Палласа, розташованої на шельфі Чорного моря", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, Янукович перебуватиме в Москві з робочим візитом.

Як повідомляли, 19 жовтня з одноденним візитом у Києві перебуває голова МЗС РФ Сергій Лавров, під час якого він має намір обговорити питання придністровської проблематики, перебування Чорноморського флоту в Україні та майбутній візит Віктора Януковича до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram