ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна - в п'ятірці країн, що надають фріланс-працівників

Згідно зі статистикою, найбільшу кількість українських фрілансерів задіяні в IT-сфері.

Україна - в п'ятірці країн, що надають фріланс-працівників

Українські IT-спеціалісти і дизайнери складають 93% фріланс-ресурсу країни.

Пошук роботи і кадрів швидкими темпами йде в он-лайн, стверджують експерти з он-лайн-платформи працевлаштування Elance. За підрахунком компанії, за поточний рік обіг від працевлаштування в мережі Інтернет становитиме близько $1 млрд на всьому ринку.

Експерти також відзначають високе зростання інтересу до працевлаштування через мережу (65% зростання реєстрації нових співробітників), а також на 39% зріс заробіток фрілансерів. Сьогодні загальна сума реалізованих компанією контрактів в Україні становить $34,3 млн ($32 млн IT-фахівці).

Ці обсяги дозволяють Україні посісти 4-е місце в рейтингу країн за рівнем доходів фрілансерів. Перше місце посідає Індія ($150,9 млн), друге - США ($150,2 млн) і третє - Пакистан ($35,6 млн)

"В он-лайні отримання робочого місця не залежить від знайомств, кольору шкіри чи віросповідання. Роботодавець спирається тільки на професійні якості співробітника", - зазначив Кьєтіль Олсен, віце-президент Elance по Східній Європі.

Також, як зазначив Олсен, фріланс-працевлаштування дає можливість вийти за рамки економіки однієї країни, що актуально дня країн, що розвиваються. До 2020 року близько 10% всіх працевлаштувань припадатиме на Інтернет і кожна друга компанія буде звертатися саме до такого методу пошуку кадрів.

На сьогодні Україна, за версією компанії Elance, посідає 4-е місце в світі за рівнем доходів серед фріланс фахівців. За даними компанії зараз близько 11 311 українців працюють фріланс на іноземні компанії із зарплатою в середньому $16/год.

Згідно зі статистикою, найбільша кількість фрілансерів з України задіяна в IT-сфері (93% - $ 22/год), менша частина працєю з копірайтом, перекладом, ще менша - фінансами та управлінням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram