ГоловнаПолітика

Яценюк пояснив відмову опозиції здавати Київ Кличкові

Політик не розуміє, як до парламенту не потраплять Ляпіна чи Терьохін.

Яценюк пояснив відмову опозиції здавати Київ Кличкові

На переговорах про погодження мажоритарних кандидатів від опозиції й "УДАРу" у столичних округах спрацював принцип здорової конкуренції.

Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк в ефірі "5 каналу", коментуючи узгодження мажоритарних кандидатів із партією "УДАР", повідомляє Українська правда.

Яценюк нагадав, що опозиція пропонувала партії Віталія Кличка узгодити мажоритарників іще на початку виборчої кампанії, але цього не сталося.

"Тому цілком природно, що коли люди пропрацювали кілька місяців в окрузі, вони, по-перше, відмовилися зніматися (і ми попереджали про це, що так буде), але те, що домовленостей хоча б якихось досягнуто - це вже плюс", - зазначив він.

Як мені здається, Кличко стане найбільшим розчаруванням цих виборів.

— Олег Тягнибок, лідер ВО "Свобода"

"Щодо міста Києва? Як ми можемо в Києві піти на те, щоб зняти таких кандидатів у депутати, як Сергій Терьохін, Ксенія Ляпіна, наприклад, Володимир Яворівський, як Чорноволенко з Народного руху? На користь тих людей - я, відверто кажучи, за всієї поваги до тих людей, - я не знаю, хто вони. Вони зараз користуються брендом політичної сили, під якою вони йдуть. Під брендом "УДАР", - розповів політик.

"Але це не означає, що ми повинні просто взяти і здати фактично Київ. Тому ми ухвалили рішення, що має бути принцип здорової конкуренції, він існує", - уточнив політик.

Як відомо, 14 жовтня "УДАР" зняв із реєстрації 32 кандидатів у мажоритарних округах: 26 - на користь кандидатів від "Батьківщини", інших - на користь інших рейтингових представників опозиції-мажоритарників.

"Батьківщина" ж зняла лише 8 кандидатів із 22 округів, які було визначено за результатами спільного соціологічного дослідження й за оцінкою перспектив кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram