ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тимошенко повинна голосувати в колонії - ЦВК

У ЦВК надійшло 2 звернення з окружних виборчих комісій.

Тимошенко повинна голосувати в колонії - ЦВК
Фото: http://obozrevatel.com

Колишню прем'єр-міністра, лідерку партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко внесено у списки для голосування на виборах Верховної Ради на спеціальній виборчій дільниці в Качанівській виправній колонії №54 (Харків).

Про це журналістів повідомила прес-служба ЦВК.

"Наразі Тимошенко перебуває у виборчих списках у місці виконання покарань. Тобто якби вибори були сьогодні, вона мусила б голосувати там", - сказав представник прес-служби.

Як відомо, у ЦВК надійшло 2 звернення з окружних виборчих комісій округів №168 і №173 із проханням роз'яснити, в якому з них повинна голосувати Тимошенко.

До округу №168 прикріплена Качанівська колонія, а в окрузі №173 розташована Центральна клінічна лікарня "Укрзалізниці" (Харків).

"Саме розташування цих 2 місць у різних округах і створило проблему з голосуванням Тимошенко", - зазначив представник прес-служби.

Однак наразі вона не може голосувати в ЦКЛ "Укрзалізниці" у зв'язку з тим, що не має паспорта.

Раніше на брифінгу депутат Верховної Ради Сергій Власенко заявив, що юридично і фактично Тимошенко перебуває в різних місцях.

"Згідно із законом, вона може голосувати в тому приміщенні, де вона перебуває в день виборів. Незважаючи на те, що фактично зараз вона перебуває в ЦКЛ "Укрзалізниці", юридично вона в Качанівській виправній колонії", - зазначив він.

Зауважимо також, Юлія Тимошенко відмовилася від лікування і наполягає на поверненні в Качанівську колонію через неможливість лікуватися під постійним відеоспостереженням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram