ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК і ОБСЄ запустили ресурс для навчання членів виборчкомів

На сайті користувачі зможуть ознайомиться з усією необхідною документацією.

ЦВК і ОБСЄ запустили ресурс для навчання членів виборчкомів
Фото: Макс Левин

Центрвиборчком та Координатор проектів ОБСЄ в Україні запустили навчальний інтернет-ресурс для членів виборчих комісій, які працюватимуть на виборах 28 жовтня.

Про це йдеться в спільному повідомленні Координатора проектів ОБСЄ в Україні та ЦВК.

На веб-сайті (www.vyborkom.org) члени виборчих комісій зможуть ознайомитися з важливою для них інформацію щодо виборчих процедур та переглянути відповідну документацію. Інформаційний ресурс також містить мультимедійні матеріали, що ілюструють процедури застосування виборчого законодавства.

"Ми переконані, що навчальний веб-сайт знадобиться членам виборчих комісій для кращої підготовки до проведення нинішніх виборів в Україні. Також ми сподіваємося, що робота, проведена спільно з Центральною виборчою комісією, стане першим кроком до впровадження в Україні сучасних інформаційних технологій у сфері підготовки членів виборчих комісій", - зазначила посол Мадіна Джарбусінова, координатор проектів ОБСЄ в Україні.

За словами члена ЦВК Олександра Чупахіна, цей проект стане початковим, але водночас і важливим елементом системи формування базових знань організаторів виборчого процесу.

"Сподіваюся, що цей насичений і досить потужний інформаційний ресурс дасть можливість членам виборчих комісій краще підготуватися до виборів, а це, в свою чергу, сприятиме їх проведенню на професійному рівні та у відповідності до чинного законодавства", - зазначив Чупахін.

Нагадаємо, в середу в Україні розпочала роботу система відеоспостереження на виборчих дільницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram