ГоловнаПолітика

Львівська область хоче € 8 млрд на Олімпіаду

За оцінками уряду, витрати на захід у трьох областях, де пройде Олімпіада, становитимуть менш ніж 7 млрд доларів.

Львівська область хоче € 8 млрд на Олімпіаду
Михаил Костюк
Фото: openlviv.net

Губернатор Львівської області Михайло Костюк оцінює підготовку області до проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року в 8 млрд євро.

Про це йдеться в повідомленні облдержадміністрації.

За його словами, попередня вартість витрат на будівництво у Львові об'єктів для льодових видів спорту становитиме 1,405 млрд євро.

Для змагань зі зимових видів спорту планують будівництво об'єктів у Тисовці та Воловці з вкладенням 1 млрд євро.

Необхідно побудувати і готелі з майже 22 тис. номерів і альтернативні житлові приміщення з більш ніж 2 тис. місць, а також олімпійське селище на 10 тис. місць і медіа-центр.

Це даремне витрачання мільйонів доларів на "концепції" та "проекти", які ніколи не буде втілено. Подумайте самі: хто дасть Україні зимову Олімпіаду-2022, коли з нами сьогодні не хочуть розмовляти у світі. Який інвестор захоче вкладати кошти, наприклад, у керлінг чи бобслей?

— Віктор Балога, голова МНС

"Отже, потреба в приватних інвестиціях на підготовку об'єктів проживання, за попередніми розрахунками, становить 1 млрд євро", - сказав Костюк.

Губернатор відзначає, що загальна сума витрат підготовки області до проведення зимової Олімпіади-2022, включаючи капітальні інвестиції в інфраструктуру енергетичної, телекомунікаційної, медичної сфери, служби безпеки тощо, становитиме 8 млрд євро.

Нагадаємо, у вересні уряд затвердив техніко-економічне обґрунтування нацпроекту "Олімпійська надія-2022". Згідно з документом, підготовка зимової Олімпіади-2022 обійдеться в $6,9 млрд, хоча раніше планували витратити $10 млрд.

Змагання пройдуть у Львівській і Закарпатській областях, також планують використовувати потужності гірськолижного комплексу "Буковель" в Івано-Франківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram