ГоловнаПолітика

Тимошенко просить Європу не пускати представників української влади в ЄС

Екс-прем'єр написала листа до Конгресу ЄНП.

Тимошенко просить Європу не пускати представників української влади в ЄС
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко у своєму зверненні до Конгресу Європейської народної партії попросила обмежити свободу пересування в європейських країнах для представників нинішньої української влади.

Президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс зачитав звернення ув'язненого лідера опозиції, екс-прем'єра Юлії Тимошенко до Конгресу ЄНП, який відбувається в Бухаресті, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Настав час ще до виборів обмежити свободу для тих, хто вбиває демократію в моїй країні. Не дозволяйте представникам цього режиму та їх поплічникам вільно подорожувати до ваших країн і розповсюджувати інформаційну пропагандистську отруту у ваших країнах. Не дозволяйте їм здійснювати корупційні трансакції через ваші країни і почніть розслідувати такі випадки", - підкреслила вона.

На думку екс-прем'єра, тільки відмовивши в цих свободах тим, хто відмовляє в свободі своїм співвітчизникам, "можна змусити режим Януковича усвідомити, що його зневага до закону і Європи потягне за собою серйозні наслідки".

Вона також попросила направити в Україну офіційних спостерігачів за парламентськими виборами 28 жовтня і вже зараз викривати фальсифікації, які можуть викривити результати виборів.

У своєму зверненні Тимошенко зазначила, що вже 439 днів відбуває ув'язнення, додавши: "Щоночі, коли брязкає замок на дверях, я кажу собі, що я пережила ще один день, і продовжуватиму виживати, яку б ще зневагу не виявляв до мене цей режим, тому що це сьогодні моя частина боротьби за свободу".

Також вона відзначає, що найбільше починає боятися, не за себе, а за країну. "Адже цей глухий звук, який я чую щоразу, як закриваються тюремні двері, нагадує мені про те, що двері до свободи, до Європи, до пристойного життя для моїх співвітчизників також закриваються і для України. Тюремні двері, які побудував Янукович навколо моєї країни, все ще не зачинені назавжди. До моменту, коли вони будуть зачинені, часу майже не залишилося", - пише Тимошенко.

Вона також відзначає, що "доклала всіх зусиль, щоб "Батьківщина", Борис Тарасюк, Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок і всі без винятку опозиційні лідери були разом і відклали своє поборювання з метою назавжди покінчити з хомо-советікус в українській владі" .

Як відомо, Сенат США ухвалив резолюцію про звільнення Юлії Тимошенко і санкції щодо осіб, які причетні до її ув'язнення.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram