ГоловнаПолітика

Єврокомісія зробить усе для звільнення Тимошенко, - Баррозу

Євгенія Тимошенко зустрілася з Жозе Мануелем Баррозу.

Єврокомісія зробить усе для звільнення Тимошенко, - Баррозу
Фото: www.tymoshenko.ua

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що Єврокомісія наполягатиме на повній політичній реабілітації колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це Баррозу заявив під час зустрічі з донькою лідера опозиції Євгенією Тимошенко та заступником голови партії ВО "Батьківщина", колишнім віце-прем'єр-міністром Григорієм Немирею в Бухаресті (Румунія), повідомили в прес-службі ВО "Батьківщина".

"Ми думаємо про Вас. Ми робили і будемо робити все для того, щоб Вас звільнили. Будемо наполягати на Вашій повній політичній реабілітації", - наголосив президент Єврокомісії.

Також Ж. М. Баррозу просив передати свої найтепліші побажання Юлії Тимошенко.

Євгенія Тимошенко, своєю чергою, поінформувала президента Єврокомісії про стан здоров'я своєї матері.

Крім того, учасники зустрічі обмінялися думками щодо перебігу виборчого процесу в Україні.

"Вибори і розвиток ситуації з політичними в'язнями в Україні є тестом на відданість вашої країни європейським цінностям", - зауважив президент Єврокомісії.

Нагадаємо, раніше президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Рікардо Мігліорі заявив, що підтримує незаконно засудженого лідера опозиції Тимошенко.

Як відомо, донька Юлії Тимошенко Євгенія і Григорій Немиря беруть участь у Конгресі ЄНП, який проходить 17-18 жовтня в Бухаресті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram