ГоловнаПолітика

Литвин палко підтримує ідею молитовних сніданків у парламенті

Спікер зазначив, що нинішня виборча кампанія "вибудовується на ненависті".

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин палко підтримує ідею проведення щорічних молитовних сніданків в українському парламенті.

Про це Литвин сказав, звертаючись із вітальним словом до учасників молитовного сніданку "Місія християн у сучасному світі: Обов'язок, Служіння, Любов", який відбувся в парламенті сьогодні, повідомляє прес-служба ВР.

"Молитися серцем, розумом і духом від українських політиків вимагають час, держава і народ. Три наріжні слова, які винесено в заголовок молитовного сніданку - "Обов'язок, Служіння, Любов", - хіба це не найкращий покажчик для людини, християнина, політика у вірі, в житті, в сім'ї, в державній та громадській діяльності? Тим паче, у дні, коли передвиборне спілкування з людьми вимагає особливої правди, відвертості, небайдужості, зречення від лицемірства і припинення того, що зараз відбувається в Україні - ярмарку політичного лицемірства", - сказав Литвин.

Спікер також звернув увагу на те, що нинішня виборча кампанія "вибудовується в основному і переважно на ненависті".

"У ненависті не може бути віри - це аксіома. У ненависті не народжуються діти. І я дуже хотів би, щоб сьогодні наш голос був почутий усіма, хто причетний до політичної кампанії", - зазначив він.

Варто зазначити, що в молитовному сніданку взяли участь народні депутати України, парламентарії зарубіжних країн, представники дипломатичних місій, релігійних і громадських організацій.

Нагадаємо, напередодні Віктор Янукович зазначив, що церква не повинна втручатися в політичний процес, оскільки це може призвести до розколу суспільства.

Він зауважив, що священики можуть мати власну думку про виборчий процес, але не повинні вести публічну діяльність із цього приводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram