ГоловнаПолітика

Кошкіна: "Друге місце "УДАРу" на виборах зменшує шанси на створення демкоаліції"

Може вирости "корона". Тому домовлятися політикам буде важче.

Кошкіна: "Друге місце "УДАРу" на виборах зменшує шанси на створення демкоаліції"
Фото: kerch.fm

Переговори між представниками опозиції та партії "УДАР" можуть суттєво ускладнитися під час формування нового складу Верховної Ради.

Такий прогноз сьогодні в ефірі програми "Політклуб" на телеканалі ТВі висловила шеф-редактор Lb.ua Соня Кошкіна, коментуючи можливе підписання коаліційної угоди "УДАРом" і Об'єднаною опозицією "Батьківщина" ще до закінчення виборчої кампанії.

"Сьогодні рейтинги "УДАРу" ростуть, не виключено - вони візьмуть не третє місце, а друге. З погляду загальної кількості мандатів для демократів - це, звичайно, добре. Однак згодом переговори про тісну співпрацю з Об'єднаною опозицією можуть суттєво ускладнитися. Коли виростає "корона" - говорити стає важче", - сказала Кошкіна.

Коментуючи звинувачення представників "УДАРу" й Об'єднаної опозиції в "кидку", що сталося за фактом з'їздів, журналіст зазначила: "Передісторія така. У ніч із суботи проти неділі - напередодні з'їзду "УДАРу" - лідери опозиційних сил: Арсеній Яценюк, Микола Мартиненко, Віталій Кличко і Віталій Ковальчук - радилися кілька годин. Конкретно - з 11-ї вечора до пів на четверту ранку. Практично всі "гострі кути" обговорили, знайшли точки дотику. Залишилися - дрібниці. Їх відклали на ранок, домовившись здзвонитися. Далі свідчення сторін різняться. В опозиції стверджують, що телефони верховних "ударівців" мовчали. В "УДАРі" парирують: уранці від опозиції на зв'язок уже ніхто не виходив. У підсумку на з'їзді "кличківців", що відбувся через кілька годин, сталося те, що сталося", - резюмувала шеф-редактор Lb.ua.

Нагадаємо, один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк надіслав листа лідерові партії "УДАР" Віталію Кличку, в якому закликав 19 жовтня разом із ВО "Батьківщина" і ВО "Свобода" підписати політичну угоду про коаліцію в новому парламенті.

Раніше в партії "УДАР" заявляли, що згідні на коаліцію з Об'єднаною опозицією, однак підписання угоди наразі називали несвоєчасним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram