ГоловнаПолітика

Чорновіл: "Хто вам сказав, що Кличко піде в опозицію"

Нардеп вважає, що "УДАРу" готують роль кишенькової опозиції.

Чорновіл: "Хто вам сказав, що Кличко піде в опозицію"
Фото: Макс Левин

Народний депутат України Тарас Чорновіл упевнений, що Віталій Кличко не буде займатися опозиційною діяльністю, а для партії "УДАР" влада приготувала роль "домашньої" опозиції.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Дело".

"Хто вам сказав, що Кличко піде в опозицію? Хто вам сказав, що він буде займатися опозиційною діяльністю? Мало що може сказати Кличко. Йому потрібно отримати голоси виборців, і він це говоритиме", - заявив Тарас Чорновіл.

Окрім того, нардеп переконаний, що зняття "УДАРом" частини кандидатів на користь ВО "Батьківщина" свідчить радше про політичну розважливість Кличка, ніж про його опозиційність.

"Нині "УДАР" зняв частину кандидатів, як правило, абсолютно непрохідних, з однією єдиною метою - щоб показати виборцю, що в них щось добре є за душею. Хоча я думаю, що основною метою Кличка було домогтися, щоб йому в Києві розчистили шлях і ніяких хороших мотивів там не було", - сказав він.

Мені видається великою помилкою опозиції вважати, що виборець, який незадоволений владою і який проти влади, за них. Вони не врахували одного, що незадоволення опозицією також дуже велике...

— Тарас Чорновіл, народний депутат

За словами Чорновола, у Кличка був шанс провести в парламент нову формацію молодих політиків, проте замість цього лідер "УДАРу" "набрав те саме дрантя, скинуте з фірташівського столу, і просуває його Раду".

Нардеп також не заперечує того факту, що Кличко може проводити певні консультації на Банковій, відзначаючи, що деякі чиновники з Адміністрації Президента курирують передвиборну кампанію партії "УДАР".

На думку нардепа, завдання влади, щоб в опозиції головною фракцією був "УДАР", а меншою була фракція "Батьківщини". "За це, - вважає Чорновіл, - "УДАР" стане придворною, домашньою опозицією, а влада розповідатиме всьому світові, що вона працює з опозицією".

Тарас Чорновіл також не відкидає, що команда Льовочкіна вирішила поставити на Кличка, приготувавши для нього в майбутньому роль президента-маріонетки.

"Спочатку робили ставку на Яценюка, але потім побачили, що хлопчик занадто немудрий і надто високо себе несе. Кличко настільки залежний і зав'язаний на всяких проблемах, що він ніколи сіпатися не буде. Тобто на нього ставку можуть робити", - прогнозує нардеп.

Як зазначає Тарас Чорновіл, "якщо в команди Льовочкіна вистачить розуму не залучати його до якихось супердиких корупційних скандалів, то з цього може бути якась користь, хоча ще раз зазначу, що це буде президент-маріонетка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram