ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Об'єднана опозиція хоче убезпечити себе від "кидалова" з боку Кличка

Гриценко вважає, що публічна угода дає більші гарантії, ніж "міцне чоловіче рукостискання".

Об'єднана опозиція хоче убезпечити себе від "кидалова" з боку Кличка
Фото: http://dokument.pp.ua

Об'єднана опозиція має намір публічно підписати домовленість з "УДАРом" про створення коаліції в новому парламенті до виборів, щоб убезпечити себе від можливих зрад.

Таку думку в ексклюзивному коментарі LB.ua висловив один з лідерів Об'єднаної опозиції Анатолій Гриценко.

"Принципово важливо, щоб ті кандидати, на користь яких ми зняли своїх представників, взяли на себе зобов'язання за ключовими питаннями. Це стосується ринку землі, пенсійної реформи, податків, закону про мови, закону про відкликання народного депутата, а також скасування харківських домовленостей. Це повинно бути зроблено публічно", - зазначив Гриценко.

За словами політика, публічна угода дає більші гарантії, ніж "міцне чоловіче рукостискання".

Конкуренція буде більшою. На жаль, представники партії влади мають великий шанс перемогти в цій боротьбі. Дії "Батьківщини" ускладнюють завдання провести більшу кількість депутатів Верховної Ради.

— Віталій Кличко, лідер партії "УДАР"

"Домовитися потрібно ще на березі і, підкреслюю, зробити це публічно. Кличко неодноразово заявляв, що краща домовленість - це міцне чоловіче рукостискання, а потім неодноразово зраджував і не виконував свої обіцянки", - підкреслює політик.

Відповідаючи на запитання про причини такої поспішності з ухваленням рішення, Гриценко зазначив, що воно є вже запізнілим.

"Невідомо з яких причин "УДАР" під час з'їзду не зробив публічну заяву, заради чого вони мають намір об'єднатися. Тож це потрібно вирішити публічно зараз", - ще раз підкреслив політик.

Нагадаємо, один з лідерів Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк надіслав листа лідеру партії "УДАР" Віталію Кличкові, в якому закликає 19 жовтня разом з ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" підписати політичну угоду про коаліцію в новому парламенті.

Раніше в партії "УДАР" заявляли, що згодні на коаліцію з Об'єднаною опозицією, однак підписання угоди зараз називали несвоєчасним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram