ГоловнаПолітика

Янукович вимагає покарати Femen з усією суворістю

Президент перейнявся моральним станом суспільства.

Янукович вимагає покарати Femen з усією суворістю
Фото: Странница Femen на Facebook

Президент Віктор Янукович зажадав від правоохоронців вжити найсуворіших заходів до осіб, які спиляли хрест в центрі Києва.

Про це він повідомив сьогодні під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій.

"Я вимагаю від правоохоронних органів найсуворішої відповіді на це варварство", - сказав Янукович.

Він зауважив, що суспільство довіряє церкві, і все ж не можна сказати, що свідомість усіх людей відповідає високим моральним принципам.

"Ми не можемо сказати, що свідомість усіх людей є такою, щоб ми були спокійні за моральний стан суспільства", - сказав глава держави.

Він зауважив, що має на увазі різні інциденти, і найганебнішим Янукович назвав інцидент, коли в центрі Києва спиляли хрест.

"Я вважаю, що такого в нашій державі не повинно бути, і ми повинні прагнути, щоб такого більше ніколи не було, це дуже тривожний сигнал і дуже небезпечний прояв, на який ми будемо реагувати належним чином відповідно до українського законодавства", - сказав Президент.

Нагадаємо, в серпні цього року активістки жіночого руху Femen спиляли бензопилою і звалили хрест жертвам політичних репресій у Києві біля Жовтневого палацу.

При цьому вони заявили, що зробили це на знак підтримки російської групи Pussy Riot.

За фактом пошкодження хреста міліція порушила кримінальну справу (за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України "Хуліганство"). Розпочато досудове слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram