ГоловнаПолітика

Азаров обіцяє Україні масштабні будови

На будівництво наступного року спрямують 100 млрд гривень.

Азаров обіцяє Україні масштабні будови
Фото: Макс Левин

Уряд розраховує, що обсяг капітальних інвестицій 2013 року становитиме 300 млрд гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у середу, повідомляє "Укрінформ".

"Уряд розраховує, що 2013 року обсяг капітальних інвестицій становитиме близько 300 мільярдів гривень. Із них будівельні роботи за рахунок усіх джерел фінансування - до 100 мільярдів гривень. Буквально два роки тому ми тільки мріяли про такі обсяги і навіть не було робочих колективів, здатних такі обсяги підняти", - сказав Азаров.

За його словами, цього року завершиться будівництво першої черги мостового переходу через Дніпро в Запоріжжі, а наступного будуватимуть другу чергу. Крім того, 2013 року побудують об'їзну дорогу навколо Дніпропетровська, автооб'їзд Севастополя, трасу першої категорії Луганськ - Донецьк, контейнерний термінал на Карантинному молі Одеського міського торговельного порту, подільський мостовий перехід через Дніпро в Києві, Бескидський тунель у Львівській і Закарпатській областях та багато інших масштабних об'єктів.

Євро мине, а всі ці об\'єкти залишаться. І ось я зараз уже думаю про те, як зберегти той темп реалізації інфраструктурних проектів? Ось у багатьох моїх колег створюється враження, що ось Євро закінчиться - і ми почнемо відпочивати, і буде перепочинок. Ні! Про жоден перепочинок ми навіть думати не повинні

— Микола Азаров

"Реалізація таких проектів - каталізатор внутрішнього ринку. Для будівництва потрібно виготовляти вітчизняні металоконструкції і залізобетон. Постійну роботу отримають колективи проектно-конструкторських і будівельно-монтажних організацій, металургійних підприємств і машинобудівних компаній і таке інше", - заявив він.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович вважає, що подолати спадання попиту на українську продукцію на зовнішніх ринках можна, стимулюючи розвиток внутрішнього ринку, зокрема будівництва.

Згідно з даними держслужби статистики, за січень-червень 2012 р. обсяг капітальних інвестицій становив 112,2 млрд грн. Варто зазначити, що значна частина з них пов'язана з підготовкою проведення Євро-2012 в Україні.

Обсяг капітальних інвестицій в економіку України за 2011 рік становив 259,9 млрд грн, що на 37,4% більше порівняно з попереднім роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram