ГоловнаПолітика

Янукович: в Україні поменшало бідного населення

Президент вважає реалізацію соцініціатив своїм внеском у боротьбу з бідністю.

Янукович: в Україні поменшало бідного населення
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович вважає, що в Україні покращала ситуація з боротьбою проти бідності.

Про це йдеться у зверненні з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю, розміщеному на офіційному сайті голови держави в середу.

"Сьогодні світ переживає загострення глобальної економічної кризи. Уряди багатьох європейських країн були змушені скоротити бюджетні витрати на соціальні програми, зменшити пенсії та зарплати. Але в Україні окреслилися ознаки поліпшення становища найбільш нужденних прошарків населення. Рівень крайньої бідності в країні та показник її глибини є найнижчим із 2001 року, а рівень абсолютної бідності зменшився із 16,8% 2010 року до 14,6% 2011 року", - йдеться у зверненні.

Близько 3,6 млн українців живуть за межею бідності.

— Віктор Янукович, Президент України

Президент також зазначає, що реалізація соцініціатив із травня 2012 р. дозволила в середньому на 120 грн збільшити пенсії 12,9 млн українських пенсіонерів, відновити виплати компенсацій вкладникам Ощадбанку СРСР, почати підвищення військових пенсій. Водночас, за словами Президента, у групі ризику перебувають сім'ї з дітьми та безробітні.

"Ухвалено новий закон про зайнятість, що запроваджує стимули за створення робочих місць і працевлаштування молоді, осіб передпенсійного віку та інших вразливих категорій населення", - наголошено у зверненні.

"Безумовно, досягнутих результатів недостатньо. Однак перші позитивні зрушення повинні надихнути нас на ще потужнішу роботу, спрямовану на боротьбу з бідністю. Передусім сьогодні важливою залишається взаємодія уряду з представниками бізнесу та широким колом громадських організацій. Упевнений, що спільними зусиллями ми забезпечимо кожному громадянину гідний рівень життя", - вважає Янукович.

Зазначимо, швейцарський банк Credit Suisse підрахував, що українці є біднішими від жителів багатьох країн Африки, таких як Ботсвана, Екваторіальна Гвінея, Намібія або Свазіленд.

Нагадаємо, Україна також увійшла до числа держав із найбіднішим населенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram