ГоловнаПолітика

У МЗС розповіли, коли відбудеться саміт Україна-ЄС

Волошин вважає, що саміт має стати щорічним.

У МЗС розповіли, коли відбудеться саміт Україна-ЄС
Фото: Дмитрий Алексеенко

Голова прес-центру Міністерства закордонних справ Олег Волошин повідомив, що саміт Україна-ЄС відбудеться після виборів до Верховної Ради, коли буде сформовано всі політичні інститути.

"Саміт Україна-ЄС проходить відповідно до чинної угоди про партнерство і співпрацю, він повинен бути щорічним. Остаточні терміни буде визначено за результатами переговорів з європейськими партнерами. Позиція європейських партнерів полягає в тому, що саміт має відбутися після завершення формування інститутів влади за результатами виборів", - сказав Волошин, повідомляє "РБК-Україна".

Він наголосив, що таке побажання ЄС є логічним, тому що європейські колеги прагнуть провести саміт, коли буде сформовано Верховну Раду, парламентську більшість і новий склад уряду, тому що саміт - це не просто зустріч Президента України з представниками ЄС, це великий діалог на рівні всіх інститутів.

На уточнююче питання про те, буцім представники ЄС говорять, що саміт, найімовірніше, не відбудеться цього року, Волошин зазначив, що нова Верховна Рада збереться в грудні, мають бути сформовані всі інститути, в Євросоюзі в другій декаді грудня починаються різдвяні свята, "тож якщо ми встигнемо завершити цей процес до середини грудня, то все відбудеться".

Нагадаємо, голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що на можливість проведення саміту Україна-ЄС у 2012 році безпосередньо вплинуть результати парламентських виборів.

Раніше голова місії України при Європейському Союзі Костянтин Єлісєєв заявив, що саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-яких умов.

Європейська сторона заявляє, що саміт, радше за все, у зв'язку з виборами та можливим формуванням нового уряду в Україні, відбудеться на початку наступного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram