ГоловнаПолітика

Посол ЄС не хоче санкцій проти України

Жорсткі заходи не сприятимуть позитивним змінам, вважає Томбінський.

Посол ЄС не хоче санкцій проти України
Ян Томбинский
Фото: http://polemika.com.ua

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський сумнівається, що проти України необхідно вводити санкції.

Це випливає з його відповіді на запитання, чи може криза довіри до України призвести до введення економічних санкцій та ізоляції України на міжнародному рівні.

"У Європейському Союзі вдаються до порівняння, яким шляхом хоче рухатися Україна, - білоруським чи в напрямку Європейського Союзу", - сказав, зокрема, він.

За словами Томбінського, якщо Україна хоче рухатися в напрямку Європейського Союзу, то їй необхідно виконати всі вимоги та дотримуватися стандартів ЄС.

"Однак відповідь знаходиться в самій країні, а не в Брюсселі. Брюссель може лише реагувати на рішення, які приймає відповідна країна", - сказав Томбінський.

Він звернув увагу, що є приклади країн, щодо яких було введено санкції, але при цьому не спостерігалося ніяких реальних змін.

"Санкції - це хитра штука, можна ввести санкції, але якщо ці санкції не допомагають країні змінитися... Санкції легко ввести, але складно скасувати", - додав він.

Нагадаємо, останнім часом усе частіше висловлюють припущення, що змінити ситуацію з політв'язнями в Україні можна за допомогою санкцій із боку ЄС і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram