ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Яценюк хоче об'єднатися з "УДАРом" іще до виборів

У проекті коаліційної угоди передбачено ухвалення 80 законопроектів.

Яценюк хоче об'єднатися з "УДАРом" іще до виборів
Фото: byut.com.ua

Голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк закликає партію "УДАР" підписати угоду про створення демократичної коаліції в новій Верховній Раді ще до виборів.

"Ми звертаємося до партії "УДАР" з проханням дати чітку відповідь, чи готові вони захищати Україну та сформувати демократичну більшість у новому парламенті", - сказав він сьогодні на засіданні парламенту.

"Об'єднуватися потрібно до виборів, а не після, а то після виборів буде ситуація, якою інфікована нинішня ВР, - знову будуть торгувати картками (для голосування), як кредитними картками", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що в проекті коаліційної угоди передбачено ухвалення 80 законопроектів. За його словами, планують ухвалити закон про порядок імпічменту Президента України. "Ми хочемо розпочати процедуру імпічменту чинного Президента Віктора Януковича - 2,5 року вистачить", - сказав Яценюк.

Також, за його словами, мають намір затвердити закони про відкликання народного депутата України, про голосування винятково за себе і про кримінальну відповідальність за голосування чужими картками.

"Ми скасуємо ганебний мовний закон, а також пенсійну та податкову реформи", - сказав Яценюк.

Крім того, зазначив він, "ми продовжимо мораторій на землю, і не дамо можливості вам, "регіонали", далі торгувати Україною й українською землею, і заробляти мільярди доларів на знедолених людях, що проживають у селі".

Нагадаємо, Об'єднана опозиція "Батьківщина" під час з'їзду ухвалила заяву до партії "УДАР" про принципи об'єднання цих політсил.

Зазначимо також, Об'єднана опозиція зняла своїх кандидатів у мажоритарних округах на користь кандидатів від "УДАРу" в 26 мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram