ГоловнаПолітика

Мер Івано-Франківська знявся з виборів

За словами чиновника, на такий крок він зважився після зустрічі з мешканцями міста.

Мер Івано-Франківська знявся з виборів
Виктор Анушкевичус

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус зняв свою кандидатуру з виборів у парламент по мажоритарному виборчому округу №83.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції. "У минулу суботу я направив відповідну заяву до Центральної виборчої комісії, яким я підтвердив свій намір відмовитися від спроби позмагатися за депутатський мандат", - сказав міський голова.

За його словами, на такий крок він зважився після зустрічі з мешканцями місьа, які "просили його не кидати місто".

Мер повідомив, що наприкінці вересня було проведено соціологічне опитування, під час якого 18,9% респондентів підтримали його бажання йти у Верховну Раду, а 52,1% опитаних ствердно відповіли, що "Віктор Анушкевичус повинен залишитися на посаді міського голови Івано-Франківська".

"Тому, враховуючи результати зустрічей з представниками різних сфер, результати цього опитування і думка членів моєї сім'ї, я прийняв рішення зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів до Верховної Ради", - уточнив мер.

Знімаючи свою кандидатуру, Анушкевичус закликав мешканців міста підтримати на виборах список "Нашої України", яка висунула його кандидатом у мажоритарному виборчому окрузі №83.

Відповідаючи на запитання щодо кандидатів-мажоритарників, Анушкевичус сказав: "Ні на чию користь я агітувати не збираюся. Я вважаю жителів Івано-Франківська розумними людьми, які здатні самостійно визначитися з власним вибором".

"Я знімаю свою кандидатуру виключно в інтересах громади Івано-Франківська та зосереджуюся на роботі міського голови", - підкреслив він.

Також на прес-конференції, зокрема, був і кандидат в народні депутати по округу №83, самовисуванець, керівник гірськолижного курорту "Буковель" Олександр Шевченко.

Нагадаємо, разом з мером Івано-Франківська по мажоритарному виборчому округу №83 зареєстровано 11 кандидатів у депутати. Зокрема, по цьому округу балотуються голова обласної ради і керівник обласної "Свободи" Олександр Сич, директор ГК "Буковель" Олександр Шевченко (самовисування), колишній кандидат в президенти України Василь Противсіх, який зареєстрований кандидатом у депутати під своїм першим прізвищем - Василь Гуменюк .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram