ГоловнаПолітика

Лікарі радять Тимошенко більше рухатися

У екс-прем'єра відзначено зниження больової симптоматики.

Лікарі радять Тимошенко більше рухатися
Фото: www.lrp.lt

Представники берлінської клініки "Шаріте" спільно з українськими лікарями дійшли висновку про необхідність збільшення рухового режиму для екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Нагадаємо, 14 жовтня в ЦКЛ "Укрзалізниці" прибули лікарі клініки "Шаріте" - голова правління Карл Макс Айнгойпль, Лутц Хармс і Аннет Райсхауер, які оглянули Тимошенко, а також спільно з українськими медиками визначилися з подальшими реабілітаційними заходами. Зокрема, спільно було вирішено продовжити терапію.

За словами Айнгойпля, лікарям удалося досягти успіхів у процесі реабілітації Тимошенко. Він наголосив на збільшенні рухової активності пацієнтки і зниженні больової симптоматики.

Пацієнтка Тимошенко вже майже півроку перебуває в стаціонарі. Це безпрецедентний випадок. Німецькі лікарі про це не раз вже говорили, адже ні європейська, ні міжнародна практика не знає таких випадків

— Олександр Толстанов, заступник міністра охорони здоров'я

Окрім того, за участю німецьких колег з пацієнткою було проведено низку планових медичних досліджень.

Представники клініки "Шаріте" спільно з українськими лікарями дійшли висновку про необхідність виключення з процесу реабілітації пацієнтки низки терапевтичних процедур і наголосили на потребі збільшити руховий режим.

Своєю чергою, перша заступниця міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко заявила, що співпраця українських та німецьких медиків має конструктивний характер.

Айнгойпль подякував українським колегам за належне виконання всіх рекомендацій німецьких лікарів.

Як повідомляли раніше, лікарі вирішили продовжити лікування Юлії Тимошенко в харківській лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram