ГоловнаПолітика

Мер Львова вирішив створити партію

До цього Андрія Садового спонукало протистояння зі "Свободою".

Мер Львова вирішив створити партію
Фото: profsoyuz.kh.ua

Мер Львова Андрій Садовий 14 жовтня повідомив на своїй сторінці в Facebook про намір створити нову політичну партію "Самопоміч".

"Ми починаємо збір підписів українців за створення партії "Самопоміч". Вірю, що нам вдасться об'єднати доволі велике коло однодумців, щоб побудувати український будинок на своїй землі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання "КоммерсантЪ-Украина", 2004-го Андрій Садовий заснував громадську організацію "Самопоміч", яка здійснює громадський контроль над роботою органів місцевого самоврядування та інформаційно-правову підтримку жителів міста. Багато в чому завдяки цій організації Андрій Садовий здобув перемогу на виборах мера 2006 року.

Коментуючи свою ініціативу, Садовий пояснив виданню, що розмістив заклик підтримати нову партію в Facebook тому, що "в соціальних мережах нині присутня найбільш активна частина населення". "Партії повинні це враховувати і залучати людей новими способами", - упевнений Садовий.

На думку депутата міськради Ігоря Гладиша (позафракційний), жителі міста підтримають партію Андрія Садового. "Люди розчарувалися в партійних брендах під прапорами демократичних і націоналістичних сил і чекають на нову партію, яка відродить їхню віру у справедливість і гідне життя. А "Самопоміч" дозволила львів'янам брати активну участь у вирішенні проблем міста", - заявив Гладиш, додавши, що "Самопоміч "може випередити за рейтингом низку опозиційних партій.

Представники ВО "Свобода" сприйняли заяву мера скептично. "В Україні вже є багато партій, буде ще одна. Не думаю, що вона створить конкуренцію "Свободі", - прокоментував голова фракції ВО "Свобода" в міськраді Руслан Кошулинський.

Своєю чергою, голова львівської міської організації Партії регіонів Олег Баран пов'язує створення нової партії з "політичними труднощами". "Садовий створює собі ґрунт до виборів 2014 року. Меру сьогодні складно працювати в умовах протистояння з ВО "Свобода", тому він намагається створити свою політичну силу", - вважає Баран.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram