ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Соцопитування підтверджують вищі рейтинги кандидатів "УДАРу" в Києві

Утім ОО має намір зняти в столиці лише двох кандидатів.

Соцопитування підтверджують вищі рейтинги кандидатів "УДАРу" в Києві
Фото: webground.su

Рішення партії "УДАР" про зняття 32 кандидатів на користь колег по опозиції і пропозиція Об'єднаної опозиції зняти 22 кандидатів ухвалювали на підставі даних зведеного соціологічного дослідження, яке проводили сім великих українських компаній - Київський міжнародний інститут соціології, соціологічна група "Рейтинг", центри "Соціовимір" і "Соціс", Центр ім. Разумкова, TNS Ukraine і GfK Ukraine.

Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина".

Так, найбільше невдоволення кандидатів від Об'єднаної опозиції, а також Київської міськорганізації "Батьківщини" викликали запропоновані "УДАРом" до зняття кандидатури в Києві, хоча рейтинги кандидатів і підтверджують справедливість такої пропозиції.

1. В окрузі 211 представник "УДАРу" Бабенко Микола Вікторович має рейтинг 23,1%, тоді як представник ОО Терьохін Сергій Анатолійович - 10,6%. Рейтинг провладного кандидата в окрузі - 17,3%.

2. В окрузі 216 представник "УДАРу" Давиденко Олексій Володимирович має рейтинг 23,80%, тоді як представник ОО Ляпіна Ксенія Михайлівна - 13,6. Рейтинг провладного кандидата - 5,8%.

3. В окрузі 217 представник "УДАРу" Крикунов Юрій Володимирович має рейтинг 13%, редставник ОО Бригінець Олександр Михайлович - 12%. Рейтинг провладного кандидата - 11%.

4. В окрузі 220 представник "УДАРу" Фіщенко Іван Дмитрович має рейтинг 8,3%, представник ОО Чорноволенко Олександр Віленович - 6,5%. Рейтинг провладних кандидатів - 10,7%; 7,6% (ПР).

5. В окрузі 221 представник "УДАРу" Діденко Ярослав Олександрович має рейтинг 11,1% представник ОО Ємець Леонід Олександрович - 7,1%. Рейтинг провладних кандидатів - 9,3% (Шевчук) 6,5% (Шлапак).

6. В окрузі 222 представник "УДАРу" Назарова Рена Рафіковна має рейтинг 18,6%, представник ОО Андрієвський Дмитро Йосипович - 17,7. Рейтинг провладного кандидата - 17,7%.

Утім опитані виданням кандидати ОО в Києві заявили, що з виборів зніматися не планують.

"Те, що зробив "УДАР", дуже схоже на ультиматум! Місяць вели переговори, погоджений список мали затвердити двома з'їздами! "УДАР" погоджується зняти двох своїх кандидатів у Києві, яких узагалі ніхто не знає, а натомість отримати 7 округів Об'єднаної опозиції, де кандидатів знає півкраїни! Керівництво партії мені не підтвердило, що ці округи були предметом переговорів", - заявив Сергій Терьохін.

"За даними різних соціологічних опитувань, у мене перевага над Олексієм Давиденко (депутат Київради, "УДАР") до 8%!" Батьківщина "ніколи не погодиться підтримати Давиденка, адже він був одним із тих, хто зрадив партію в Київраді! Я вважаю це провокацією з боку "УДАРу" і, звісно, не зніматимуся", - заявила Ксенія Ляпіна.

Не має наміру знімати свою кандидатуру і депутат Київради Дмитро Андрієвський (округ №222, "Батьківщина"). Згідно з опитуванням, він поступається кандидатові від "УДАРу", журналістці Рені Назаровій (17,7% проти 18,6%). "Я десять років живу в Солом'янському районі й працюю тут, я випереджаю Рену Назарову та знімати свою кандидатуру не буду!" - сказав він.

Утім, за інформацією "Коммерсанта", в Об'єднаній опозиції не мають наміру точно виконувати пропозицію союзників і готують симетричну відповідь: "Ми в Києві, як і "УДАР", знімемо двох кандидатів. Іще 24 кандидатів буде знято по всій Україні", - повідомило обізнане джерело в керівництві ОО.

Нагадаємо, питання про зняття кандидатів у мажоритарних округах в ОО обіцяють розглянути сьогодні на закритому з'їзді партії. Політрада Об'єднаної опозиції рекомендуватиме з'їзду ухвалити рішення про зняття своїх кандидатів на користь "УДАРу" в 26, а не 22 округах, як запропонувала партія "УДАР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram