ГоловнаПолітика

Тимошенко вирішили не виписувати

"Мобільність ніг" екс-прем'єра зросла, але до завершення лікування ще далеко.

Тимошенко вирішили не виписувати
Карл Макс Айнхойпль
Фото: news2000.com.ua

Лікарі вирішили продовжити лікування Юлії Тимошенко в харківській лікарні.

Про це повідомив журналістів керівник клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Карл Макс Айнхойпл після огляду німецькими фахівцями Тимошенко й обговорення з українськими лікарями.

"Нині спільно з комісією (українських) лікарів було ухвалено рішення продовжувати терапевтичне лікування пані Тимошенко", - сказав він.

Айнхойпл зазначив, що лікування триватиме в лікарні спільно німецькими й українськими фахівцями, відзначивши плідність такої співпраці.

"Ми змогли домогтися деяких успіхів. Насамперед симптоматика болю значно знизилася, мобільність кінцівок - у першу чергу, це мобільність ніг - також суттєво зросла, але що стосується розвитку сили, силових можливостей пацієнтки, то тут ми не можемо сказати, що задоволені результатом", - сказав лікар.

Пацієнтка Тимошенко вже майже півроку перебуває в стаціонарі. Це безпрецедентний випадок. Німецькі лікарі про це не раз уже говорили, адже ні європейська, ні міжнародна практика не знає таких випадків

— Олександр Толстанов, замміністра охорони здоров'я

Відповідаючи на запитання про можливі терміни лікування екс-прем'єра, він закликав не чинити додаткового тиску на Тимошенко та зазначив, що не називає якихось певних термінів лікування.

"Проблема, яка знову і знову відкидає наші досягнення в терапії назад, - це дуже сильний стрес, який відчуває пацієнтка", - наголосив лікар.

Відповідаючи на запитання про тяжкість стану екс-прем'єра і підстави для продовження її лікування, Айнхойпл зазначив, що в Тимошенко є органічне захворювання, і діагноз їй поставили, зокрема, на основі томографічних досліджень, висновків лікарів-неврологів, результатів електричного вимірювання функцій нервів.

"Усі моменти - це саме те, на що пацієнтка не могла б уплинути з власної волі", - зауважив він.

Лікар зазначив, що однією зі складностей лікування є відсутність можливості проводити конфіденційні бесіди лікаря з пацієнтом.

При цьому він наголосив, що відвідування Тимошенко не тільки не мають негативного впливу на лікування, але й дозволяють поліпшити її стан.

Нагадаємо, в неділю німецькі лікарі прибули в ЦКЛ "Укрзалізниці" для продовження лікування Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram