ГоловнаСвіт

У Мавританії випадково поранили президента

Мохамед Абдель Азіз отримав легке поранення в живіт.

У Мавританії випадково поранили президента
Фото: http://newsil.ru/

Президент Мавританії Мохамед Абдель Азіз отримав поранення в суботу внслідок обстрілу.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністра інформації держави.

У перших повідомленнях про подію йшлося, що в президента стріляв невідомий чоловік із автомобіля, що проїжджав повз. Пізніше з'ясувалося, що стрілянину по кортежу відкрив військовий патруль, який не впізнав машини глави держави і його супроводу.

Інцидент стався приблизно за 40 кілометрів на північ від Нуакшота, коли президент Мавританії повертався з ділової поїздки.

За даними Reuters, президент Мавританії отримав легке поранення в живіт. Його вже прооперували у військовому шпиталі столиці Мавританії Нуакшота. Стан Азіза оцінюють як стабільний.

Абдель Азіза лікуватимуть у Франції - колишній метрополії очолюваної ним держави, повідомляє Agence France-Presse із посиланням на джерело, близьке до президента.

Очікують, що він вилетить туди вже в неділю, 14 жовтня.

Спочатку ЗМІ писали, що до інциденту можуть бути причетні члени місцевого відділення терористичної мережі "Аль-Каїда", боротьбу з якою веде Абдель Азіз.

Нагадаємо, Абдель Азіз виграв президентські вибори в липні 2009 року, а до цього очолював військову хунту, яка прийшла до влади в серпні 2008-го. Тоді загін президентської гвардії під командуванням Абдель Азіза увірвався в президентський палац і заарештував президента, прем'єр-міністра і ще декількох членів вищого керівництва країни. Переворот спровокував намір президента звільнити керівництво збройними силами Мавританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram