ГоловнаПолітика

Робоча група затвердила проект змін до закону про мови

Документ направлять до Мін'юсту, а потім у Раду.

Робоча група затвердила проект змін до закону про мови
Глава рабочей группы Раиса Богатырева
Фото: Макс Левин

Робоча група із вдосконалення мовного законодавства більшістю голосів схвалила проект змін до закону про мовну політику.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я.

"Робоча група більшістю голосів схвалила проект закону про зміни до Закону України "Про засади державної мовної політики". Цей документ також буде передано до Міністерства юстиції з перспективою подальшого подання до Верховної Ради", - цитує прес-служба голови робочої групи, віце-прем'єра, міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Результати роботи цієї групи - це дії "наперсточників" на вокзалі. Це абсолютно неприпустимо, абсолютно провально. І я зроблю все, щоб цей законопроект не тільки не проголосували у Верховній Раді, але й не  зареєстрували там

— Вадим Колесніченко, співавтор закону про мови

Крім того, робоча група затвердила проект Концепції державної національно-культурної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що створена за дорученням Президента Віктора Януковича робоча група пропонує кардинальні зміни до закону про мови. Наприклад, статус регіональної мови не передбачено для мов нацменшин, лише передбачено заходи їх захисту, якщо на певній території проживає не менш ніж 30% носіїв такої мови.

У сфері інформації та ЗМІ документ встановлює 75% квоту мовлення (нині 25%) українською мовою від загального добового ефіру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram