ГоловнаПолітика

Прокуратура висунула звинувачення польським радіоведучим через образу українок

Кубі Воєвудському та Міхалу Фігурському загрожує до трьох років в'язниці.

Прокуратура висунула звинувачення польським радіоведучим через образу українок
Фото: obozrevatel.com

Варшавська прокуратура висунула звинувачення в образі на національному ґрунті відомим польським шоуменам і радіоведучим Кубі Воєвудському та Міхалу Фігурському, які образили українок у радіоефірі.

Їм загрожує до трьох років тюремного ув'язнення, повідомляє сайт телеканалу TVP Info.

"Міхалу Ф. і Якубу В. висунуто звинувачення за образу на національному ґрунті. Чоловікам за жарти на адресу українок на радіо Eska Rock загрожує три роки тюремного ув'язнення", - сказано в повідомленні.

Зазначено, що Міхал Фігурський дав короткі свідчення прокуратурі щодо цього, а Куба Воєвудський відмовився це зробити.

Нагадаємо, раніше Eska Rock звільнила Фігурського та Воєвудського у зв'язку з інцидентом, а прокуратура почала розслідування кримінальної справи проти них.

Як повідомляли, під час одного з ефірів ведучий заявив, що після перемоги українців у матчі Євро-2012 проти Швеції він "повівся, як справжній поляк: викинув зі свого будинку українку". Інший, продовжуючи в тому ж дусі, заявив, що не заплатить за роботу українці, яка в нього працює. Крім того, один із них зауважив, що "зґвалтував би українку, яка в нього працює, якби та була трохи красивішою". На що співрозмовник не менш "дотепно" відповів, що навіть не знає, яка на вигляд "його" українка, "оскільки вона постійно стоїть на колінах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram