ГоловнаПолітика

Каськів: завдяки Євро-2012 вартість Олімпіади впала на третину

На думку чиновника, коли-небудь Олімпійські ігри в Україні точно відбудуться.

Каськів: завдяки Євро-2012 вартість Олімпіади впала на третину
Фото: Макс Левин

Голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів заявив, що вартість підготовки проведення в Україні Олімпійських ігор-2022 вдалося знизити на 30%, з 10 млрд до 6,9 млрд доларів.

Про це він сказав у коментарі iPress.ua.

"На 30% вдалося знизити вартість Олімпіади завдяки проведенню Євро", - констатував чиновник.

За його словами, нині проект "Олімпійська надія-2022" виходить на новий етап, і наступним кроком у його реалізації стане створення профільного державного органу.

Як зазначає чиновник, новостворений орган "перейде в зону відповідальності віце-прем'єра Колеснікова".

Утім, навіть якщо Україні не вдасться здобути право на проведення спортивного турніру, держава, за словами Каськіва, все одно виграє.

"Ми в кожнім разі будемо переможцями, ставлячи за мету проведення Олімпіади-2022. Олімпіада - це надія", - запевнив чиновник.

За його словами, в державі побудують два висококласні туристичні комплекси. Крім цього, відбудеться вливання іноземного капіталу.

Це марнування мільйонів доларів на "концепції" та "проекти", які ніколи не буде втілено. Подумайте самі: хто дасть Україні зимову Олімпіаду-2022, коли з нами сьогодні не хочуть розмовляти у світі. Який інвестор захоче вкладати кошти, наприклад, у керлінг і бобслей?

— Віктор Балога, голова МНС

"Ми отримаємо приблизно € 400 млн прямих іноземних інвестицій. Завдяки тому, що ставимо собі цю амбітну мету, на 3% збільшиться регіональний валовий продукт, незалежно від того, чи отримаємо право на проведення ігор", - запевнив Каськів.

Він також заявив, що коли-небудь Олімпійські ігри в Україні точно відбудуться.

"Дасть Бог, отримаємо Олімпіаду. Рано чи пізно, навіть якщо не 2022 року", - додав держслужбовець.

Нагадаємо, у вересні уряд затвердив техніко-економічне обґрунтування нацпроекту "Олімпійська надія-2022". Згідно з документом, підготовка зимової Олімпіади-2022 обійдеться в $6,9 млрд, хоча раніше планували витратити $10 млрд.

Нагадаємо, у травні Україна подала заявку на проведення Олімпіади-2022.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram