ГоловнаПолітика

КПУ подала заяву в прокуратуру за фактами порушень виборчого процесу в Одеській області

У Компартії назвали дії своїх політичних опонентів "провокаційними".

КПУ подала заяву в прокуратуру за фактами порушень виборчого процесу в Одеській області
Фото: Макс Левин

Представники Комуністичної партії України офіційно звернулися до прокуратури у зв'язку з систематичними грубими порушеннями перебігу передвиборної кампанії в Одеській області, в результаті чого регулярно зачіпаються честь і гідність КПУ в цілому та її керівництва та активістів зокрема.

Редакція ГолосUA має у своєму розпорядженні копію відповідного запиту, поданого керівником фракції Компартії України в Одеській обласній раді І. Яковлєвим на ім'я прокурора Одеської області, державного радника юстиції 3 класу Олександра Галкіна. У документі, зокрема, сказано:

"У м. Южне, Ананьївському, Ізмаїльському, Березівському, Фрунзівському, Біляївському, Овідіопольському та інших районах поширюється друкована продукція, що містить недостовірні відомості, що компрометують суб'єктів виборчого процесу Компартію України і кандидата в депутати Симоненка П.М. Це є прямим порушенням частини 1 ст. 63 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (виборцям забезпечується можливість доступу до різнобічної, об'єктивної і не упередженої інформації, необхідної для здійснення свідомого, поінформованого, вільного вибору).

Згадана друкована продукція оформлена з порушеннями частини 7 ст. 69 Закону України "Про вибори народних депутатів України" - друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, яка здійснила друк, або вказівку, що друк виконано з використанням обладнання, що належить партії, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, а також частини 6 ст.69 - надання зразків друкованої продукції в ЦВК:

- газета "ПРАВДА", вихідні дані: ОІЧ замовлення № 3007. Тираж 200000 відповідальний Апчел В.І., решта, передбачені законом дані відсутні;

- листівка "П'ять причин, чому за комуністів голосувати не можна" - замовник Громадська організація "Право вибору" тираж 100000 відповідальний Апчел В.І., решта, передбачені законом дані відсутні.

- листівка "Комуністи - хто вони?" - вихідні дані відсутні взагалі;

- листівка "Сім запитань, які дуже не подобаються нинішнім українським комуністам" - замовник Громадська організація "Право вибору" тираж 100 000, відповідальний Апчел В.І, решта, передбачені законом дані, відсутні;

- буклет кольоровий "Петро Симоненко. Портрет казкового героя" - замовник Громадська організація "Право вибору" тираж 100000 відповідальний Апчел В.І., решта, передбачені законом дані відсутні".

У КПУ особливо підкреслюють, що виготовлення такого обсягу друкованої продукції потребує значних матеріальних витрат. Відповідно до частини 3 ст.45 "Фінансування передвиборних агітаційних заходів чи матеріалів з джерел, не передбачених частиною другою цієї статті (маються на увазі виборчі фонди партій і кандидатів), незалежно від наявності погодження з партіями - суб'єктами виборчого процесу або кандидатом у депутати, забороняється".

До офіційного звернення прикладено також низку матеріалів, що підтверджують провокаційний характер діяльності політичних противників КПУ на Одещині. Як відзначає керівництво Компартії, комуністи мають намір і в подальшому ретельно фіксувати будь-які порушення виборчого процесу та в подальшому, у встановленому законом порядку, відстоювати свої права на всіх рівнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram