ГоловнаПолітика

Симоненко: "подачки" влади можуть призвести до скорочення пільг після виборів

Лідер КПУ вважає, що нацвалюту штучно підтримують.

Симоненко: "подачки" влади можуть призвести до скорочення пільг після виборів
Фото: www.kpu.ua

Таку думку висловив лідер Компартії України Петро Симоненко під час зустрічі з виборцями в місті Ізюмі Харківської області, передав кореспондент ГолосUA.

Лідер КПУ розкритикував той факт, що перед виборами влада додала по декілька гривень до пенсій-зарплат, а люди готові сприймати такі надбавки, як стабільність в країні.

"Мене дивує, що за 20 років незалежності, за всі вибори, що відбулися в країні, українці так і не запам'ятали, чим закінчуються такі подачки після виборчої кампанії", - зазначив Симоненко.

Він пояснив, що тільки через офшорні компанії великому капіталу вдалося вивезти з України 52 млрд. доларів.

Крім того, уточнив політик, Україна цього року повинна повернути зовнішні борги на суму близько 95 млрд. гривень.

Враховуючи, що промисловість не розвивається і не працює, підкреслив лідер КПУ, національна валюта підтримується штучно, і щойно пройдуть вибори, олігархам необхідно буде повернути кошти, витрачені на передвиборну кампанію.

"Все це обернеться скороченнями пільг, затримками по заробітних платах і пенсіях, скороченнями матеріальної допомоги, а також новими боргами України перед іноземними кредиторами, адже вже зараз кожен українець повинен повертати зі своєї кишені близько 10 тис. гривень щорічно", - підсумував Петро Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram