ГоловнаПолітика

Запорізького чиновника викрили в підробці диплома

Міжрайонна екологічна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно зловмисника.

Запорізького чиновника викрили в підробці диплома

Днями запорізькі борці з економічними злочинами та працівники міжрайонної Дніпровської екологічної прокуратури виявили чиновника місцевої Державної екологічної інспекції, який став ним завдяки підробленим документам.

"Правоохоронці з'ясували, що минулого року чоловік, аби влаштуватися на посаду службовця Державної екологічної інспекції, надав кадровій комісії підроблений диплом про закінчення ним неіснуючого вищого навчального закладу", - сказали представники міліцейських ЗМІ.

Вони також розповіли, що не пильні кадрові працівники призначили його на посаду державного службовця тринадцятого рангу. Але на цьому зловмисник не зупинився. Його мрією було - одне з крісел у цій організації. Знову в хід пішли фальшиві документи, і з часом спитник зайняв одну з керівних посад.

Нині за матеріалами обласного управління Державної служби боротьби з економічними злочинами міжрайонна екологічна прокуратура стосовно зловмисника порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення). Стаття передбачає покарання у вигляді штрафних санкцій або навіть арешту на термін до шести місяців. Слідство у справі триває.

Нагадаємо, у Львівській міськраді відбулося безліч звільнень через підроблені дипломи. 7 листопада минулого року мер Львова Андрій Садовий звільнив заступника голови управління природних ресурсів і регулювання земельних відносин міськради Ігоря Гуменчука за підроблений диплом - чиновник сам подав заяву про звільнення.

Пізніше стало відомо ще про п'ять фальшивих дипломів. Троє чиновників "швиденько написали заяви". Ще два дипломи перебували на додатковій перевірці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram