ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

За виборами в Україні "наглянуть" 250 експертів з СНД

До складу комісії входять члени вищих законодавчих органів держав СНД.

За виборами в Україні "наглянуть" 250 експертів з СНД
Фото: webground.su

На парламентські вибори в Україну прибудуть 250 спостерігачів місії Міжпарламентської асамблеї СНД.

Про це під час прес-конференції сказав генеральний секретар Міжпарламентської асамблеї СНД Олексій Сергєєв, повідомляє УНН.

"Штаб-квартира місії буде в Києві. До складу місії входять 35 парламентаріїв із 8 держав Співдружності Незалежних Держав", - зазначив Сергєєв.

За його словами, місію очолить перший заступник голови Міллі Меджлісу Азербайджанської Республіки Зіяфет Аббас огли Аскеров.

"Унікальність місії Міжпарламентської асамблеї полягає в тому, що до її складу входять члени вищих законодавчих органів держав СНД - люди, які пройшли шлях виборчої кампанії, які знають її особливості", - наголосив Сергєєв.

Також до складу групи спостерігачів МПА СНД входять експерти Міжнародного інституту моніторингу розвитку демократії.

Нагадаємо, за підготовкою до прийдешніх виборів спостерігають 14 міжнародних організацій, і деякі з них уже встигли засумніватися в легітимності цього процесу. Зокрема, звіт подала Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), яка співпрацює з ОБСЄ. В ENEMO вказали на численні порушення, зафіксували факти використання адміністративного ресурсу, а також розкритикували обмеження мовлення опозиційних ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram