ГоловнаПолітика

Яценюкові потрібна гарантія подальшої співпраці в Раді

Політик оприлюднив 7 пунктів, які повинні бути предметом угоди.

Яценюкові потрібна гарантія подальшої співпраці в Раді
Фото: byut.com.ua

Голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляє про необхідність підписання політичної угоди про спільні дії у Верховній Раді між опозиційними партіями та кожним єдиним кандидатом-мажоритарником від опозиційних сил.

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в Донецьку, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

"Завдання опозиції - не тільки отримати якомога більше місць у парламенті. Ми повинні чітко сказати народу України, для чого ми приймаємо рішення про об'єднання на одномандатних округах і формування партнерства між опозиційними партіями", - заявив Яценюк.

Для цього, наголосив він, таке рішення повинне супроводжуватися підписанням політичної угоди між опозиційними силами щодо майбутньої співпраці в наступному парламенті і, що найважливіше, - щодо голосування в майбутньому парламенті.

Яценюк

нагадав, що кожен із кандидатів у депутати від ВО "Батьківщина" склав присягу, відповідно до якої він несе низку політичних зобов'язань. "

Починаючи з того, що особа має вступити у фракцію ВО "Батьківщина" і закінчуючи тим, що зобов'язана проголосувати за наш пакет законів", - зауважив він.

При цьому Яценюк оголосив 7 пунктів, які повинні бути предметом цієї угоди.

Також, зазначив А. Яценюк, в угоді мають бути пункти про скасування Податкового кодексу і затвердження Кодексу економічного зростання, а також про скасування пенсійної реформи й ухвалення власної реформи пенсійної системи.

За його словами, рішення про спільні дії опозиційних сил слід приймати прозоро та публічно.

"У першу чергу, це правильно стосовно народу України. Тоді громадяни зрозуміють, навіщо ми об'єдналися, навіщо прийняли рішення підтримувати саме цього кандидата і що зміниться в новому парламенті", - зазначив голова Ради Об'єднаної опозиції.

Відповідаючи на запитання про ймовірність узгодження мажоритарників із партією "УДАР", Яценюк нагадав, що Об'єднана опозиція "Батьківщина" та ВО "Свобода" ухвалили рішення про погодження кандидатів у депутати в мажоритарних округах.

"Сподіваюся, що таке рішення буде ухвалено ще з однією партією - це "УДАР". Це дасть змогу кардинально змінити виборчу картину і дозволить нам як опозиції виграти набагато більшу кількість мажоритарних округів, аніж сьогодні прогнозують", - додав він.

Як стало відомо напередодні, Об'єднана опозиція "Батьківщина" призначила проведення з'їзду на 14 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram