ГоловнаПолітика

Карпачова: "Тимошенко є політв'язнем за визначенням ПАРЄ"

Екс-омбудсмен вітає позицію ПАРЄ щодо визначення терміна "політв'язень".

Карпачова: "Тимошенко є політв'язнем за визначенням ПАРЄ"
Фото: news.bigmir.net

Колишня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко потрапляє під визначення поняття "політичний в'язень", яке ухвалила Парламентська асамблея Ради Європи 3 жовтня.

Таку думку висловила колишня уповноважена Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я вітаю позицію ПАРЄ щодо визначення терміна "політв'язень". Це надзвичайно важливо, і принаймні за трьома позиціями пані Тимошенко може бути визнана політв'язнем з погляду визначення, яке дала Рада Європи", - сказала вона.

Карпачова також повідомила, що зустрічалася з генеральним секретарем Ради Європи Турб'єрном Ягландом, і під час зустрічі він зазначив про істотний вплив виконавчої влади України на роботу судової системи.

За її словами, Рада Європи сумнівається в тому, що цю проблему зможе вирішити новий Кримінально-процесуальний кодекс.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Парламентській асамблеї Ради Європи не називають екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка політичними в'язнями, а їхнє звинувачення вважають політично мотивованим.

Голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини та співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що Тимошенко і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підпадають під визначення поняття "політв'язень", яке дала ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram