ГоловнаПолітика

Симоненко: газ по 160 доларів - адекватна плата за вступ у Митний союз

Лідер КПУ вважає, що Партія регіонів може піти на це заради збереження влади.

Симоненко: газ по 160 доларів - адекватна плата за вступ у Митний союз

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає, що 160 доларів за 1 тис. кубометрів газу в обмін на вступ України в Митний союз - абсолютно реальна ціна.

Про це він сказав агентству ГолосUA.

Зокрема, коментуючи заяву прем'єр-міністра Миколи Азарова про те, що Україна отримає вигідну ціну на газ в обмін на вступ у МС, політик наголосив, що КПУ вже давно заявляє про необхідність вступу України в Митний союз. Ба більше, лідер Компартії обурився, що українська влада так довго зволікала з переговорним процесом про вступ України в МС.

"Для мене доволі дивно те, що нинішня влада ще два роки тому могла надати реальну підтримку українському виробникові, вирішити газове питання й інші проблеми у взаєминах із Росією", - зазначив Симоненко.

Реально справедливою для нас була б ціна в районі 240-250 доларів - не дорожче

— Віктор Янукович, Президент України

Він також наголосив, що такі заяви, безумовно, пов'язані з майбутніми парламентськими виборами-2012. Політик нагадав, що нинішня влада не була безпосереднім учасником процесу формування нормативних положень і документів про МС, не була учасником переговорів Євразійського економічного співтовариства, а сьогодні йде на вирішення цих питань тільки тому, що "її хвилює збереження влади". Також лідер комуністів упевнений, що 160 доларів, які пропонує Росія, - абсолютно реальна ціна.

"Це абсолютно логічно, що ціна буде такою, як і в Російській Федерації. Це передбачено умовами Митного союзу для всіх країн-членів організації. Але питання, чому ми втратили два роки, залишається відкритим", - підсумував Симоненко.

Нагадаємо, напередодні міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що Україна не торгується з Росією з приводу вступу в Митний союз в обмін на зниження ціни на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram