ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Свобода" не віддасть свої округи "УДАРу"

З'їзд партія проводить у зв'язку з проведенням маршу на честь УПА.

"Свобода" не віддасть свої округи "УДАРу"
Фото: Facebook

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок повідомив про порядок денний суботнього з'їзду партії і заявив, що його політсила не має наміру відкликати своїх кандидатів на користь партії "УДАР".

Про це він заявив на прес-конференції.

За його словами, 14 жовтня обрано датою з'їзду в зв'язку з тим, що в цей день партія планує провести в Києві щорічний "Марш боротьби", пов'язаний зі святом Покрови та днем створення Української повстанської армії.

За його словами, цей марш буде найбільш численним за останні кілька років, і на нього приїдуть представники обласних організацій партії, тому буде зручно провести з'їзд.

На з'їзді будуть заслухані звіти керівників штабів партії в регіонах за результатами проведення передвиборної кампанії, а також будуть підбиті підсумки.

Тягнибок зазначив, що "Свобода" не має наміру відкликати своїх кандидатів у мажоритарних округах на користь партії "УДАР Віталія Кличка".

"На тих 35 округах, на яких висунуті наші кандидати, ми не бачимо, що вони програють кандидатам від "УДАРу", якщо "УДАР" хоче, може зняти своїх кандидатів на користь наших", - сказав він.

Водночас, за словами Тягнибока, "Свобода" готова підтримати на 190 округах, де вони підтримують кандидатів від Об'єднаної опозиції, того кандидата, якого буде визначено після узгодження між Об'єднаною опозицією і "УДАРом".

Лідер "Свободи" наголосив, що узгодження кандидатів необхідно було проводити своєчасно, ще до початку виборчої кампанії, як це зробили "Свобода" і Об'єднана опозиція, а в останню мить перед голосуванням це вже проблематично.

Нагадаємо, відповідно до закону про вибори, 15 жовтня є останнім днем терміну для відкликання партіями своїх кандидатів, а також терміну для подачі заяв кандидатів у мажоритарних округах, які балотуються як від партій, так і в порядку самовисування, про відмову балотуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram