ГоловнаПолітика

Комуніст заявив про колосальні втрати України через вступ у СОТ

Спиридон Кілінкаров вважає винуватцем цього Віктора Ющенка.

Комуніст заявив про колосальні втрати України через вступ у СОТ
Спиридон Килинкаров
Фото: Макс Левин

Нардеп від КПУ Спиридон Кілінкаров заявив, що вступ України у СОТ украй негативно позначився на аграрному секторі нашої країни.

Про це він сказав агентству ГолосUA.

За його словами, загальна сума імпорту овочів і фруктів в Україну 2010 року порівняно з 2005-м зросла в 4,2 разу, перевищивши 860 мільйонів доларів.

"Тому ми їмо єгипетську картоплю, турецьку полуницю або польські яблука, а не наші овочі та фрукти. При цьому Україна втратила в сільському господарстві 500 тисяч робочих місць", - сказав він.

Загалом же, за словами Кілінкарова, той факт, що українська економіка є найменш захищеною з-поміж усіх господарок членів СОТ, зумовив колосальні втрати держбюджету.

"Втрати держбюджету від вступу в СОТ у І кварталі цього року становили понад 700 мільйонів гривень", - заявив нардеп.

За словами Кілінкарова, сьогодні партія "Наша Україна", лідером якої є Віктор Ющенко, крутить передвиборні ролики, в яких нарікає на негативний вплив імпорту на розвиток вітчизняних виробництв.

"Ось, мовляв, як усе погано. Вступили в СОТ, а через потоки імпортних товарів наш виробник "загинається". А мені хочеться нагадати виборцям, що саме пан Ющенко на чолі своєї "помаранчевої" братії завів Україну в цю організацію", - наголосив комуніст.

За його словами, шкода, що уряд прислухається до позиції Компартії з приводу зовнішнього політичного та економічного співробітництва тільки тоді, коли негативні результати вже добре видно.

"Аналогічна із СОТ ситуація спостерігається і з МВФ, Митним і Євразійським союзами. На жаль, уряд занадто пізно реагує на наші доводи. Але я впевнений, час покаже, що комуністи мали рацію", - резюмував Кілінкаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram