ГоловнаПолітика

Об'єднана опозиція готова на жертви заради Кличка

Задля спільної перемоги на виборах.

Об'єднана опозиція готова на жертви заради Кличка
Фото: Макс Левин

Задля спільної перемоги Об'єднана опозиція готова йти на "жертви" з партією "УДАР" там, де є реальна можливість виграшу в мажоритарних округах після узгодження єдиних спільних кандидатів.

Про це заявив учора журналістам у Чернівцях народний депутат із фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Шевченко.

"Логіка наших переговорів із Віталієм Кличком дуже проста: якщо в цьому конкретному окрузі, щоб не віддати його владі, потрібно буде зняти кандидата від "Батьківщини" на користь кандидата (від "УДАРу"), який реально сильний і потім увіллється в опозиційну більшість у майбутньому парламенті, - ми готові це зробити", - сказав Шевченко.

На його переконання, це не той випадок, "де політичні амбіції, жадібність і скупість зможуть відняти в нас перемогу".

"Тому ми готові йти на такі доволі жертовні для нас кроки, однак які необхідні для загальної справи", - додав він.

Партія "УДАР" не буде примусово знімати своїх кандидатів у народні депутати в мажоритарних округах на користь інших опозиційних висуванців.

— Віталій Кличко, лідер УДАРу

Відповідаючи на запитання з приводу заяви одного з лідерів Об'єднаної опозиції Арсенія Яценюка про те, що з'їзд Об'єднаної опозиції й не доведеться проводити, Шевченко зазначив: "Немає проблеми провести з'їзд. Коли Арсеній Яценюк говорив, що, можливо, з'їзду і не буде, то мав на увазі те, що кандидати від Об'єднаної опозиції, які будуть нижче за рейтингом за кандидатів від "УДАРу", самі напишуть заяви про припинення виборчих перегонів".

Водночас, додав він, "інша річ, коли хтось із кандидатів не захоче підтримати рішення партії, то тоді для цього є з'їзд, який може відкликати таких кандидатів". "Цього буде достатньо, щоб вибудувати, там де це реально можливо, ситуацію переможної на таких округах", - зазначив опозиційний депутат.

Як стало відомо напередодні, Об'єднана опозиція "Батьківщина" призначила проведення з'їзду на 14 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram