ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК зняла Порошенка з виборів

На сьогодні з виборчої кампанії вибули 198 кандидатів у депутати.

ЦВК зняла Порошенка з виборів
Фото: http://polittech.org

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію ще 12 кандидатів у депутати, які балотувалися до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах.

Відповідні рішення ухвалені сьогодні на засіданні ЦВК на підставі власних заяв кандидатів про відмову балотуватися.

Зокрема, від балотування до ВР відмовився батько міністра економічного розвитку і торгівлі Петра Порошенка - Олексій Порошенко, який балотувався шляхом самовисування в одномандатному виборчому окрузі №16 (Ямпіль, Вінницька область). За депутатський мандат в цьому окрузі боротимуться 12 з 13 зареєстрованих раніше кандидатів.

Згідно з рішеннями ЦВК, відповідні зміни будуть внесені у виборчі бюлетені у всіх цих трьох одномандатних виборчих округах.

Таким чином, за станом на 9 жовтня з виборчої кампанії вибули 198 кандидатів у депутати, в тому числі 2 - за рішенням суду, 195 - за власною заявою про відмову балотуватися у Верховну Раду України і 1 - у зв'язку зі смертю. Свою боротьбу за депутатський мандат в 225 одномандатних виборчих округах продовжують 2 тис. 934 кандидати.

Згідно із законодавством кандидат у народні депутати може звернутися в ЦВК із заявою про відмову балотуватися не пізніше за 15 жовтня.

Нагадаємо, 20 вересня міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що його батько знімає свою кандидатуру з виборів до Верховної Ради по 16-му округу за станом здоров'я.

Пізніше Олексій Порошенко заявив, що хоче відновити передвиборну кампанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram