ГоловнаПолітика

МЗС: біометричні паспорти не витіснять паперові

Паспорти з електронними даними значно спростять ідентифікацію особи.

МЗС: біометричні паспорти не витіснять паперові
Фото: gazetavv.com

У Міністерстві закордонних справ України розповідають, що введення парламентом паспортних документів з електронними та біометричними даними не означає, що раніше видані паспорти втратять чинність.

Про це повідомив на брифінгу прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

"Відповідно до нинішньої міжнародної практики, це не означає автоматичну втрату чинності паспортів, які були видані до набуття чинності цього закону. Раніше видані в установленому порядку паспорти і далі будуть чинними протягом терміну, на який вони оформлені", - зазначив Дикусаров, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також Дикусаров додав, що ухвалення парламентом 2 жовтня закону про введення паспортів з електронними та біометричними даними - це крок вперед на шляху реалізації плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

"Крім того, за словами представника МЗС, це значно спростить ідентифікацію особи і забезпечить захист документів від підробки", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада схвалила введення в Україні біометричних електронних паспортів. Паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Згідно з документом, паспорт громадянина України необхідно буде міняти що 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram