ГоловнаПолітика

Кличко: "Стосунки з Тимошенко не склалися"

Лідер "УДАРу" натякнув, що не вважає екс-прем'єра надійним партнером.

Кличко: "Стосунки з Тимошенко не склалися"
Фото: novostiua.net

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко розповів, що його стосунки з екс-прем'єром Юлією Тимошенко могли б бути кращими.

Про це він сказав у понеділок під час телепрограми "Один на один" із Савіком Шустером на "Першому Національному", повідомляє

"Интерфакс-Украина".

Розповідаючи про те, як склалися його стосунки з Тимошенко, зокрема після дострокових виборів мера Києва 2008 року, коли вони не змогли домовитися про підтримку єдиного кандидата, внаслідок чого переміг Леонід Черновецький, Кличко сказав: "У мене стосунки не склалися".

"Юлія Володимирівна пообіцяла зробити праймериз, ми домовилися - і на цьому наші стосунки скінчилися, - продовжив він. - Тієї миті, коли ми вже виходили на фінішну пряму, домовилися, що в разі отримання тим чи іншим кандидатом кращого результату ми знімаємо кандидатуру на підтримку найсильнішого, але цього не сталося. Останньої миті Тимошенко висунула ультиматум, що я повинен обов'язково віддати голос Турчинову. Він тоді зайняв друге місце, але це була не заслуга самого Турчинова, люди голосували за Тимошенко. Різниця була між нами буквально в один відсоток".

При цьому Кличко зазначив, що не хотів би давати оцінок того, чи є Тимошенко надійним політичним партнером. "Найбільша проблема наших політиків, що багато з них не ставлять інтереси міста, регіону або країни на перший план, вони ставлять передусім свої вузькопартійні інтереси, які дуже часто йдуть врозріз з інтересами людей", - сказав він.

Нагадаємо, зараз партія "УДАР" і Об'єднана опозиція домовляються про

спільне висування кандидатів у більш ніж 40 мажоритарних округах, де представники цих політичних сил досі конкурували між собою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram