ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Екс-соратниці Черновецького завадили роздати продпайки

Аллу Шлапак зловили на роздачі пайків вже вп'яте.

Екс-соратниці Черновецького завадили роздати продпайки
Фото: spilnasprava.com

Кандидата в депутати по мажоритарному округу в Києві Аллу Шлапак знову звинувачують у роздачі продуктових пайків виборцям.

Про це повідомляє громадська організація "Спільна справа".

7 жовтня в "Будинку Кіно" по вулиці Саксаганського Шлапак влаштувала зустріч з виборцями, переважно пенсіонерами, де планувала роздачу продуктових наборів, що складаються з пачки чаю "Batik - Ceylon" і солодощів - коробки цукерок "Парижель" від АВК.

Коли спостерігачі від "Спільна справа" почали фіксувати це, виникла сутичка між журналістом, який намагався зробити відео, і довіреною особою Шлапак, яка намагалася перешкодити відеозйомці складених до купи в гардеробі Будинку Кіно продуктових наборів.

На місце порушення викликали міліцію для припинення протиправних дій та порушень виборчого законодавства відповідно до п.13 ст.74 закону "Про вибори народних депутатів".

Працівники міліції вилучили для проведення експертизи продуктовий пайок і склали акт про порушення, згідно із заявами свідків.

Фото: spilnasprava.com

Варто зазначити, що це вже п'ятий випадок роздачі Шлапак продуктових пайків. 22 вересня ЦВК направила для перевірки в правоохоронні органи документи про факти порушення виборчого законодавства кандидатом у депутати в 221 виборчому окрузі Шлапак. Раніше округ, де балотується Шлапак, був серед лідерів за кількістю "відкріпників", які хотіли там проголосувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram