ГоловнаПолітика

Симоненко: великі підприємства повинні отримувати додаткове фінансування від держави

КПУ виступає за скасування ПДВ і додаткового держфінансування промислових підприємств.

Симоненко: великі підприємства повинні отримувати додаткове фінансування від держави

Таку думку висловив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час зустрічі зі співробітниками Гайворонського теплозаводу (Кіровоградська обл.), передає кореспондент ГолосUA.

Петро Симоненко підкреслив, що незважаючи на те, що завод знаходиться в державній власності, він практично на межі закриття.

"За радянських часів цей завод забезпечував практично всю країну, а сьогодні, пройшовшись по його цехах, бачу досить невтішну картину", - зазначив політик.

Він пояснив, що така ситуація склалася, в першу чергу, з двох причин: перша - це загальноекономічний стан країни, а друга - процес приватизації "Укрзалізниці", яка була основним замовником заводу.

Петро Симоненко підкреслив що нинішня політика обмежила всі можливості цього підприємства.

"Якщо уряд замовляє для нашої залізниці потяги в Кореї, то їх сервіс та обслуговування проводитиметьсь за кордоном. А такий завод залишиться без роботи", - підкреслив Петро Симоненко.

Крім того він додав, що поспілкувався з керівництвом підприємства і зайвий раз переконався, що вони підтримують політику, яку пропонує КПУ. В першу чергу, уточнив лідер Компартії, це стосується скасування ПДВ і додаткового державного фінансування. Наприклад, пояснив Петро Симоненко, цьому заводу потрібні зараз фінанси для поновлення верстатного парку, щоб його продукція була конкурентноздатною.

"Ми повинні розуміти, що перспектива машинобудівних підприємств - це перспектива всієї України. І як тільки будуть знищені заводи, як цей, в України не буде перспективи потужної, економічно розвиненої держави", - підсумував лідер КПУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram